Rizling Italian

Rizling italian është lloji i rrushit që rritet kryesisht në Itali dhe në Gjermani. Vera e prodhuar nga ky rrush konsiderohet ndër tri verërat e bardha më të famshme.

Preferohet të konsumohet e re dhe kur aroma e frutave dhe ngjyra e artë janë në nivelet e kënaqshme.

Kombinohet zakonisht me produkte ushqimesh nga deti.

Është një ndër verërat e pakta e cila kombinohet me kuzhinat Aziatike(të djegësa).

Preferohet të konsumohet në temperatura prej 11 C

Eko Rizlingu Italian është ambasadori i vërtetë i Kosovës në Europë.